veckan som gått...

Den här veckan har nog varit den jobbigast veckan under den här tiden... inte så jättejobbigt fysiskt, men mycket mentalt jobbigt! vi har haft musikvecka, vilken inneburit musikundervisning och spelning hela dagarna från klockan 9-15 och sedan ett musikexercispass mellan 15-16... mycket nytt och mycket lärande som man ska försöka fixa, också mycket som dykt upp som man märker att man är ganska eller väldigt dåligt men också mycket som man faktiskt är bra på.. alltså mycket upp och ner i humöret och det tär på en en hel del! Eftersom det varit mycket nytt har man också varit tvungen att öva hela kvällarna när man väl kommit hem och även det blir jobbigt.

Denna vecka har naturligtvis också varit väldigt rolig, vi har fått spela mycket i smågrupper - som jag inte är så van vid.. och så har vi även fått spela med hela musikkåren för första gången. ym, ka och vpl :) det lät jättebra och man blev verkligen inspirerad till att bli bättre och bättre. Imorgon avlsutas veckan med en liten minikonsert för alla yreksmusiker, kontraktsanställda och värnpliktiga, där de små emseblerna ska spela upp det övat på under veckan.. jag ska spela två horntrio-låtar och en brasskvintett-låt.. det ska bli roligt att lyssna på alla och jag hoppas det går bra för mig med!

Idag fick vi även veta vilka stämmor vi ska spela ja, jag kommer spela ensam på tredje horn vilket känns väldigt skönt.. egentligen spelade det ingen roll vad jag fick för stämma.. är bara väldigt glad över att vara här!

Imorgon efter konserten blir det fredagsrutin dvs städa städa städa, sen vid 15 bär det av hemåt till boxholm igen. När jag kommer fram till tranås vid 19.30 ska jag gå direkt och äta kinamat vilket ska bli jättegott :) sen på lördag blir det största delen av dagen i sporthallen, både a, u och juniorlaget spelar och sen ska jag åka till linköping med tjejorna för att käka och gå på bio, ska bli jättemysigt!! på söndag sen ska jag äntligen få spela med min egna orkester lite, heldagsrep inför filmkonserten blir det och det ska bli jättekul att få spela med alla igen och framförallt träffa alla!

sen bär det då av mot kungsängen igen på söndag kväll!! tror de kommer bli en jätterolig helg och ska försöa vila upp mig så mycket de går inför nästa vecka då det nog också blir tufft, då är det nämligen fältvecka!

dags att packa lite och sen äta kvällsmat :)

ha de!!

öva öva öva...

Musikveckan som startade idag och som jag hade sett fram emot hade väl kunnat börja bättre om man säger så! Vi började med lite enskilda lektioner med vår hornlärare, det gick ganska hyffsat.. sen skulle vi spela hornkvartetter, vilket var jättekul, men jag insåg hur jävla dålig jag är på att lyssna och intonera!!! jag vet inte hur man ska göra!! blev på lite dåligt humör av de..

sen var det då dags för mx, de flesta, inklusive mig, hade nog tränat lite för dåligt på detta över helgen och vi fick en rejäl utskällning - humöret blev ju inte bättre precis!

Detta ledde till att vi har övat mx en hel del ikväll, vilket känns i mitt stackars knä, och sen har jag även varit och övat själv i tonfällan i 1,5 timme - vilket är ganska bra för att vara mig.. jag har nu ont i både mitt knä och mina läppar men humöret känns lite bättre
Har precis duschat nu och ska gå och sova skapligt, måste ju ta nya tag och försöka imponera på löjtnanten imorn!

Natti Natti!

söndag igen...

söndag igen då, redan, den här veckan har gått så otroligt fort! jag har varit hemma i några dagar nu och haft de lugnt och skönt, skulle ha åkt på barbados igår men orkade inte.. blev att jag fick hämta lite folk istället.

Idag har jag massa smågrejer att göra innan jag åker, de ska övas och packas mm mm.  Sen åker jag tillbaka vid sex ikväll, hoppas tågen är i tid idag. I torsdags när jag åkte hem blev jag två timmar försenad, stod still 1 timme och det var inte kul kan jag lova! var riktigt irriterad!

i veckan nu är det i alla fall musikvecka, vilket ska bli jättekul.. det är ju trots allt därför jag gör det här - för att få spela.
men kommer hem igen på fredag :)

nej dags att återgå till det som väntar.

Ha de!

ett första inlägg inifrån...

Jajemen, nu kommer det äntligen - som jag förstått att vissa tycker - ett första inlägg här inifrån grindarna på livgardet i kungsängen. jag har nu varit här i två veckor imorgon, men har haft fullt upp så jag har inte hunnit med att skriva något här. Jag har t.om. hunnit vara hemma på min första permission, men hade även då fullt upp.

Jag trivs i alla fall jättebra här och har hamnat i ett toppengäng på 20 personer, varav 5 tjejer. De första veckorna har gått åt till att bli informerade, sy, märka, få lite grundutbilding, öva osv. Det blir väldigt långa dagar och det har varit väldigt segt att gå klockan 5.30 för att göra brak varje morgon, men det blir bättre och bättre.

Idag har vi varit i ursvik hela dagen. Först hade vi lektioner med våra yrkesmusiker/lärare och sedan repade vi en hel del marscher. kvällen idag har därför varit och kommer bli väldigt lugn, ska försöka gå och sova ganska skapligt. Igår somnade jag t.om. när jag tittade på handboll och då mina vänner är jag trött!


Imorrn ska vi åka tillbaka till ursvik och repa tillsammans med de kontraktanställda och majoren, sedan på eftermiddagen ska vi få ut en av våra fina uniformer, så det börjar kännas på riktigt nu!
Imorrn fyller även min våningssängs-kompis år, som naturligtvis måste firas med en tur ner till kungsängen.

Sen på torsdag är det dags för permission igen, jag hinner då också spela i musikkåren en sväng och det ska bli jättekul att träffa alla igen :) sen blir de förmodligen barbados på lördag kväll :) annars ska jag försöka ta de lugnt...

ha de bra mina vänner så ses vi snart!


Ett första inlägg..

Jahopp, så var det då min tur att börja försöka blogga. Detta pga att det förhoppningsvis kommer börja lite instressanta saker i mitt liv fr.o.m imorn som är värt att blogga om. Imorn rycker jag nämligen in i lumpen, som musiksoldat. Den här bloggen kommer alltså först och främst handla om mitt liv som musiksoldat.


klockan 07.44 imorn sätter jag mig på tåget som ska ta mig upp till stockholm, för att sen byta till tåg och buss ut till livgardet. Där har jag ingen aning om vad som väntar mig och det gör mig livrädd, men vill ändå komma iväg så fort som möjligt så jag får reda på vad som kommer hända istället för att gå och undra.


En sak har jag i alla fall bestämt mig för - Jag ska klara det här, oavsett hur tufft det än kommer bli, för det kommer det bli - i alla fall i början.


Idag blir det till att säga hej då till släkt och vänner, först med en fika hos maria och sen med kalas hos kajsa.


Ha de!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0