sjuk och snart baskerprov...

det blir mer och mer att göra min vänner och jag hinner inte med mycket mer än det jag blir tillsagd att göra. några fler veckor har gått och igår var det 50 dagar sen vi ryckte in, känns helt otroligt att vi har varit där så länge, kommer ihåg inryckningsdagen som om det var igår.

veckan som gått skulle jag i alla fall gå en fordonsutbildning för att få köra minibussarna vi i packgruppen ska köra, men i måndags när jag vaknade var jag genomförkylfdoch kände mig förjävlig. Jag var med hela dagen, trots mycket snorande och mycket feberfrossa. Däckade när vi kom tilbaka och sov hela kvällen. På tisdagen kunde jag inte komma iväg till körbanan, yrsel och feber - inte så bra att hålla på att köra bil hela dagen då. blev sängliggande hela dagen men var tvungen att plugga på teoriprovet vi skulle ha på onsdagen. Jag gjorde teoriprovet och klarade det, tillsammans med alla andra! grattis till oss :) resten av onsdagen blev det att mecka med bilen, byta däck, titta på motorhuven, under bilen o.s.v. igår när de andra skulle köra halka fick jag istället göra körningen som jag missade i tisdag, det var inte lätt vill jag lova.. mycket backande runt koner och trånga utrymmen och för er som känner mig vet att jag är dålig på att backa i vanliga fall ka ju tänka er hur det gick med en minibuss :P klarade i alla fall allt till slut och nu är det bara halkan kvar innan jag får mitt förarbevis som de andra :)

fick i alla fall åka hem redan igår och har varit ledig idag. har tagit det väldigt lugnt, ska snart åka till optikern och sen ska jag försöka spela lite och stuka min basker :) förkylningen blir i alla fall bättre och bättre och jag hoppas jag kommer bli frisk till nästa vecka då vi ska ha baskerprov och ligga ute i fält hela veckan - då vill jag inte vara sjuk!

i helgen blir det i alla fall konserter både lördag och söndag och förhoppningsvis värdshuset imorgon om jag orkar. skulle vara kul men vi får se.. nu ska jag i alla fall göra iordning mig inför optikern.

ha de.

mx mx mx...

Ännu en vecka har gått och jag har inte hunnit uppdatera här.. förra veckan hade vi mx (musikexercis) större delen av veckan men även lite musikundervisning och rep med hela kåren :) vi började träna mx med de kontraktsanställda och nu börjar det kännas verkligt mer och mer... 

kom hem i fredagskväll, blev en tur upp till sporthallen och sen träffa lite trevligt folk på pizzan. på lördagen blev de lugnt och segt, slutade dock med en trevlig vinkväll hos emelie..  lite för mycket vin kanske.. hahah
i söndags blev de pga de lite segt, men hann me en hel del ändå, åkte tillbaka och nu är jag här igen..

idag har vi fortsatt med mx vilket vi kommer ha hela veckan, idag fick vi äntligen börja spela under mx:en och vi vet nu hur en ceremoni går till :) upptag och nertag övades flitigt och det är inte lätt på ett horn, så de känns lite smått hopplöst just nu men jag ska öva lite ikväll och hoppas de blir bättre tills imorn.

den här veckan blir det alltså mx mx och åter mx, ska försöka hinna me att träna lite på kvällarna för att träna upp mitt stackars knä och min onda rygg.. ikväll blir de gymmet som en god start :)


ha de!


vapentjänst...

Så har ännu en vacka i lumpenlivet gått och jag har inne i en månad nu, vilken känns helt sjukt... tiden har gått så himla fort.. förmodligen för att jag trivs så bra och har roligt :)

Veckan som har varit har vi alltså haft vapentjänst i stort sett hela veckan, vi har fått lära oss patron ur och ladda, vapenvård och säkerhet osv. I torsdags fick vi även skjuta för första gången vilket var roligt men svårt och också lite läskigt i början. de lät faktiskt mycket mer än jag trodde. Under alla dessa dagar har vi också burit all stridsutrustning hela tiden vilket har gjort att min rygg och nacke inte är helt okej, men de går förhoppningsvis över snart. 30kg på ryggen är en hel del vill jag lova!

I fredags fick vi också våra uniformer till parad och konsert, så fina blev vi och nu börjar de kännas mer och mer verkligt även om jag inte fattat att jag är med i en av världens bästa militärmusikkårer!!!

Åkte sedan hem på lite permission i fredags kväll och hann titta på en spännande innebandymatch i sporthallen, sen i lördags var jag med damlaget i linköping och hejade på dom och även den matchen slutade faktiskt bra efter en spännande match!
sen blev det då förfest hos emma och sen black jack i parkhallen i tranås. En mycket mycket lyckad kväll med lite dans till slut :P kom hem vid halv fem efter en promenad i snöovädret så lite segt är de allt idag..
Men måste försöka öva lite mx - har två mx veckor framför oss nu så då går de åt lite träning - och även spela vilket jag inte hunnit med på flera dagar nu pga vapentjänsten. sen vid sex bär det iväg mot stockholm igen, blir nog en liten tupplur på tåget upp :P

ha de :)


RSS 2.0