Vardag...

Oj oj, två veckor har gått sen jag sist skrev här. Jag vet inte riktigt vart de veckorna har tagit vägen, det går alldeles för fort! Men det är väl så när man börjar komma in i rutiner och i en vardag här. Det är konstigt att man fungerar så, det som var så främmande i början är nu ens nya vardag, man anpassar sig väldigt fort. Jag går i skolan, tränar, umgås med männskor från alla världens hörn, festar en del och anpassar mig mer och mer. 
 
Vad har då hänt sedan sist? Det har blivit höst på riktigt, det är kallt (både inomhus och utomhus), löven har försvunnit från träden, det var några riktigt fina höstdagar när de fortfarande fanns kvar på träden och då uppskattade jag min väg till och från skolan genom en park extra mycket, vi lyckades se tyskland-sverige på en arabisk kanal (hade inte velat missa den!!), jag har varit på den första musikalen här i Sheffield, Jesus Christ superstar, riktigt riktigt bra!! Sen har jag också haft min första presentation på engelska och det gick faktiskt bra :) Det har varit födelsedagsfester och halloweenfester, så ja det rullar på, dock lite för fort!
 
Nu är det bara drygt en vecka kvar innan jag får mitt första besök från Sverige och det ska bli så himla roligt! Hemlängtan börjar smyga sig på lite sakta.. Tyvärr är det så att ju mer jag pratar med familj och vänner hemma ju mer hemlängtan får jag. Jag kan nog erkänna nu att jag inte riktigt förstod innan hur länge jag faktiskt skulle behöva vara utan dem. När jag pratade med M och H häromveckan och fick se E för första gången jag kom hit och såg hur mycket hon växt och utvecklats på bara den dryga månaden, insåg jag nog för första gången hur länge jag ska vara här. Men det är en utmaning, en utmaning jag tycker om och som kommer stärka mig! Och nu är det ju mindre än två månader innan jag kommer hem för jul och innan dess ska jag ju få ännu mer besök :)
 
Imorgon är det en välgörenhetsvandring här i "peak district" utanför sheffield. En 2 mils nattvandring för att samla in pengar till välgörenhet, bra tillfälle att se det området tänke vi och köpte biljetter. Idag insåg jag dock att varje person som går måste samla in minst 25 pund och skänka, så det blir en lite dyrare vandring än första tanken eftersom vi inte kommer hinna samla in några pengar utan får betala det själv, men det är ju för ett bra ändamål och kommer säkert vara väldigt roligt!
Sen i helgen blir det ytterliggare födelsedagsfester och sen ja, får vi se. Ni som vet hur fullbokad jag brukar vara på helger hemma med matcher, spelningar och andra saker förstår nog att det här är en ny upplevelse för mig - att inte ha något inbokat utan ta helgerna som de kommer, det är alltid spännande! Men jag saknar både innebandyn och spelningen väldigt mycket!

musikal och fotboll

I förra veckan åkte jag på en förkylning, IGEN!!, tror inte min kropp vant sig vid detta kalla hus än. men förhoppningsvis snart. Därför har jag inte orkat göra så mycket mer än gå i skolan de senaste dagarna.
I torsdags blev det en filmkväll med rumskompisarna, och det bakades även var sin "mug cake". Jag hade aldrig hört talas om det, men gott och smidigt var det. Blanda ihop lite chokladsmet i en kopp och baka i micron i typ två minuter :)
 
Helgen har också varit lugn för att försöka bli frisk. Igår blev det lite av en svenskdag.Titta på elitserien, laga tacos och titta på Stig Helmer - the story. Och det var nog vad jag behövde, för idag har jag mått mycket bättre. Jag har kunnat träna och har inte hostat lika mycket som dagarna innan, jag köpte någn slags hostmedicin också i fredags som jag tror gjort verkan!
 
Igår bokade jag mina första premier league biljetter, city - tottenham med mamma och pappa i november! kommer nog bli väldigt bra :) Sen idag bokade jag även mina första musikalbiljetter, Jesus Christ Superstar på arenaturne i Sheffield med bland andra Mel C. Även det kommer nog bli väldigt bra. Tror jag kommer trivas här med mycket sport och musik :)
 
I veckan blir det fortsatt plugg, nu kan jag fortsätta träna, och på tisdag kan vi förhoppningsvis se tyskland-Sverige någonstans :)
på torsdag ska jag ha min första grupppresentation här. Det är lite nervöst att ha sin första presentation på engelska men det kommer nog gå bra, gruppen jag jobbar i är väldigt bra.

bra dagar...

Förra veckan avslutades med en förkylning, som alla andra här tror jag, en hel del plugg och så lite fest såklart. Vi var på en fest för Erasmus-studenter, det var kul att träffa människor från andra delar av världen och också några andra svenskar. Resten av helgen blev ganska lugn, kunde inte träna p.g.a. förkylningen så gick runt en hel del och kollade in några nya områden i stan :)
 
Igår och idag har det varit riktigt bra dagar faktiskt och jag känner att om det fortsätter så här kommer jag må hur bra som helst :)
 
Jag började med en timmes föresläsning igår, sen satt jag i biblioteket och läste och fick väldigt mycket gjort på några timmar. Efter det gick jag och tränade på gymmet och testade mina nyinköpta inneskor, och jag blev på ännu bättre humör. Jag kunde springa längre än 10 minuter på löpbandet utan att få ont i benhinnor och knä! Det har jag inte kunnat göra på länge så det kändes väldigt skönt. På kvällen sen fick jag se min första fotbollsmatch på en engelska pub, champions legue och manchester city. Känner på mig att det kommer bli fler sådana kvällar :)
 
Idag har det fortsatt att flyta på, jag har haft två föreläsningar i två olika kurser. De kurserna är faktiskt väldigt intressanta och bra, den tredje är lite sådär men det ska nog gå det med. Sen hade jag min första "tutorial" också, det är lite som ett seminarium har jag förstått det som. Man arbetar med olika uppgifter och man har ungefär 1 timme varannan vecka i varje kurs. På dagens blev vi dock bara indelade i grupper som vi ska arbeta i under grupparbetet i den kursen och fick tid på oss att lära känna varandra lite. Jag fick en väldigt bra grupp verkar det som, en tjej från singapore, en kille från brasilien och en kille från cypern, alltså en väldigt internationell grupp men det ska bli roligt att jobba med dom.
Efter skolan gick jag och simmade för första gången sen jag vet inte när, och det var skönt. Det är bra att kunna variera träningen lite med både, gym, löpning, olika pass och simning.
Jag har också fått reda på idag att jag troligtvis inte kommer ha något schemalagt på måndagar och fredag, det känns som en lagom lång vecka!
Ikväll har jag varit på en studentpub på något slags välkomstmöte för en musikförening jag skulle vilja spela i. De har flera olika slags orkestrar, stroband, jazzband, saxofonband och blåsorkester. Det var en jättetrevligkväll med många trevliga människor, så nu hoppas jag bara på att jag ska få tag i ett instrument så jag kan börja spela med dom :) hittade jag inget lovade några att de skulle bygga ett åt mig, så vi får väl se hur de blir till slut.
 
Imorgon är jag alltså ledig, då ska jag passa på att gå på mitt första pass på gymmet. Det heter 50/50 och vad jag förstår är det en blandning mellan aerobic och styrka, det ska bli väldigt spännande att se hur det fungerar här och om jag hänger med överhuvudtaget.
 
Sen på lördag ska jag gå på min första fotbollsmatch, Sheffield Wednesday - Hull City!! Det ska bli himla roligt, det har jag längtat efter.
 
Nu är det dags att sova! Natti!

RSS 2.0