baskerprov och baskern är min :)

Så var då äntligen baskern min och jag fick åka hem i uniformen igår :)

Veckan som gått har varit tuff, men också väldigt rolig vissa stunder.
Det hela började i måndags med att vi fick ta på oss hela stridsutrustingen och packa allt annat som behövdes för att bygga upp vår anläggning. Därefter hämtade vi ut våra vapen och fick en karta, sedan var det bara och börja gå och försöka hitta rätt plats. Vår grupp kom fram först och det var bara att börja bygga upp anläggningen, med tält kamin osv. detta tog i stort sett hela dagen tillsammans med lite informationspass.
Första natten var det väldigt trångt och varmt i tältet och jag hade panik många gånger och sov inte mycket.

På tisdagen sen var vi en del som skulle iväg på utbildning hela dagen och missade därmed en hel dag med skjutningsövningar, lite tråkigt. men vi fick duscha och gå på en riktig toalett :) när vi kom tillbaka var det bara att krypa till kojs igen och denna natt sov jag som en ängel, det var inte lika varmt och jag kunde räta på benen :P

Onsdagen var återigen en utbildningsdag, dock inte lika lång som tisdagen så när vi kom tillbaka till anläggning blev vi ombedda att slänga all mat vi hade på oss och sedan blev vi utskjutsade till en ny del av skogen där vi skulle sova i "ensamma vargen" vilket betydde att vi fick bygga upp vår eget lilla vindskydd, göra upp eld med tennstål och allt detta i mörker. detta blev en väldigt tuff tid och jag hade kunnat ge upp många gånger om, men det gjorde jag inte och ingen annan heller och det är jag stolt över.  natten blev kall och inte mångar timmars sömn.

På torsdagen fick även vi i utbildningsgänget vara med och skjuta och det var jättekul, trots att vi låg efter en hel del i tekniken träffade vi tavlan en del hel :)
på eftermiddagen blev det lite återhämtning med vapenvård, matagning och duschning. sen på kvällen hade vi lite avslutning med korvgrillning och spexuppträdanden. Mycket kul måste jag säga. sov sedan 20 minuter innan jag skulle sitta eldpost, jag lyckade hålla elden vid liv och förtjänade lite sömn tyckte jag. men efter 2 timmar (klockan 4) väcktes vi av löjtnanten som beordrade oss att plocka ihop anläggning så fort som möjligt. det blev stress och stress och svårt i mörker men til slut lyckades vi ganska bra. vi fick gå tillbaka till livgardet och väl där börja vårda våra saker.  vid lunch åkte vi iväg till strängnäs där vi fick äta på restaurang, vilket var väldigt efterläntat efter utebliven frukost osv, sedan blev det soldaterinran i domkyrkan - jättefint med konsert och grejer, tillbaka till restaurangen för middagen och sen baskerceremoni på P 10.

Denna vecka har alltså varit väldigt väldigt tuff, framförallt pga av lite sömn och jag däckade fort både i fredags och igår. Men det har helt klart varit värt det, nu har jag min fina röda basker och jag är stolt över att få titulera mig musiksoldat för det mina vänner är det inte många som för göra!!!

kom alltså hem igår och då blev det lugnt, med bastu och mat. idag har jag träffat emelie och emelie - väldigt trevligt, var längesen. har även spelat lite för att försöka lära mig första figmarschen utantill till på tisdag och snart blir det bio med emelie :) män som hatar kvinnor.

Imorgon ska jag åka till linköping med mamma och shoppa lite till innebandyfesten nästa helg :) och sen åker jag tillbaka till kungsängen på kvällen.

veckan som kommer bli mycket spelande och figgande tror jag, även en utbildningsdag och spruttagning. men kommer hem igen på fredag för att ladda inför lördag :) längtar redan.

ha de bra mina vänner

RSS 2.0